Pokerfotografen i fokus i Kongsvinger

,

Robert Eik er en kjent pokerfotograf, men selv også en habil pokerspiller. Mandag ble han kåret til beste spiller i Kongsvinger, da Kommunepoker svinget innom.

Eik er ikke noe nytt navn for de som følger det norske pokermiljøet. Han livnærer seg som fotograf, med bakgrunn fra de største norske mediehusene. I en årrekke har han fulgt internasjonal poker med linsa si på jobb, og de siste årene har han selv utviklet pokerspillet sitt i en meget positiv retning.

Nyhetssiden for spill, Pengespill.com, hadde denne saken om Eik tidligere i år.

Topp 3 hele veien

Under kommunepoker sitt online-mesterskap mandag var Eik i toppen under pokeraliaset AZN hele veien. Etter et hardt basketak med Navlelo123 sto fotografen til slutt igjen som vinneren.

Jeg bygde meg opp ganske tidlig, var topp tre på chiprankingen nesten hele turneringen. Jeg floppet to par heads up på det som skulle vise seg å bli siste hånd. Jeg går inn på 9-8o. Treffer floppen J98, der motspiller treffer med AJ. Han går all-in og jeg caller lett. En fantastisk følelse å være kommunepoker-mester, for Kongsvinger har noen av de beste pokerspillerne i Norge, sier Robert Eik.

Kongsvinger-mesteren liker pokersatsingen til Coolbet
Når jeg så Coolbet lansere kommunepoker-konseptet, visste jeg de ville overta poker- Norge ganske lett. At en nykommer viser den respekten det norske pokermiljøet higer etter, er det bare og bøye seg i støvet for, well done, sier Eik.

Som har en pokergud som steller pent med sin trofaste disippel. Fylkesfinalen neste. Der ligger en billett til Norgesfinalen i Tallin i potten.
Jeg har ikke tenkt så mye over fylkesfinalen enda, men det er bare å spille sitt eget spill og be til pokerguden igjen. Korta kommer som de kommer. Vi får ta en turnering om gangen. Alt for langt frem til Tallin, men jøss, det hadde vært moro, sier Eik videre.

Han spiller ikke så mye online, eller live-poker, men prøver å finne en turnering live en – to ganger i måneden. Live er det beste for turneringsspilleren. I NM-sammenheng har han cashet på Gardermoen, mens Eik har kommet utenom pengene de to gangene han har deltatt i Dublin.

Jeg vant faktisk buyin i main til Dublin, under freeroll NM i Oslo. Jeg prøver å reise til Dublin hvert år. For et arrangement og alle folka som deltar, bedre mennesker på en plass finner du ikke, sier Eik.

Som til slutt presenterer seg for de som ikke har fanget han opp på pokerradaren før i kveld.

-Jeg jobber som fotograf, og kom inn i pokermiljøet som fotograf for Betsson og Betsafe, Jeg var med til Las Vegas i 2015 når Felix kom på andreplass i main WSOP. Det var da jeg startet og fikk skikkelig interesse for poker selv. Nå tar jeg mindre pokerbilder, og spiller mer og mer. Jeg havnet på finalebordet i Battle of Malta i 2016, og hadde da spilt poker et halvt år. Jeg lærte meg livespill på klubber i Oslo. Må nevne jeg vant en syvende plass i BOM. Det var skikkelig gøy, avslutter Kongsvinger-mester Robert Eik.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *