Anders Nordre Follo-mester skal på Tallinn-eventyr

Anders Ryli har Tallinn som sin favorittplass å spille poker. Etter å ha tatt hjem kommunemester-tittelen mot mange kjente fra lokalmiljøet i Nordre Follo, er 53-åringen klar for Norgesfinalen i den estiske hovedstad.

Det har aldri vært lettere å spille seg fram til Norgesfinalen av sesong 5 i Kommunepoker, der reise og opphold er dekket. Denne spilles i Tallinn 29. september. For et innkjøp på €10 kan du både bli kommunemester, og samtidig kvalifisere deg for Norgesfinalen.

Anders Ryli var i godt selskap, da Kommunepoker rullet ut onlinefilten i Nordre Follo.

-Siden dette er en turnering som i all hovedsak favner spillere fra lokalmiljøet, så deltok det jo flere kjente nicks som jeg også har gleden av å spille jevnlig med «live». Når det har vært muligheter for det, og det er jo det som også gjør Kommunepoker- serien til Coolbet så morsom; at du får anledning til å måle krefter med og spille om en lokal tittel, starter Nordre Follos kommunemester, Anders Ryli.

Det ble en tålmodighetsprøve i spedd en Houdini-manøver, gode vurderinger og de høyst nødvendige marginene, for å toppe feltet på 26 spillere.

-For min del startet det ganske rolig, der jeg valgte å sitte litt rolig i båten. Fordi jeg hadde gode Magnus «Maggimaggi» til min venstre i store deler av turningen. Du vet aldri hvor du har han, så det er viktig å ha riktig kort i rett spot. Gjerne gode bløff catchers eller aller helst nuts, hvis ikke så kan du lett bli utspilt. Jeg bygde meg sakte men sikkert opp til en medium stack, som jeg holdt nesten hele tiden, frem til vi var 14-15 spillere igjen. Da begynte også blindene å bli vesentlige, og du hadde lite rom for feil og uflaks. Rett før finalebordet var jeg shortest med knappe 2-3 BB igjen, men på et mirakuløst vis klarte jeg å karre meg inn på finalebordet. Jeg satt da og ventet på riktig spots, og heldigvis stod all-in situasjonene i min favør. Jeg var sist da vi var tre spillere igjen med John «svensken» og Tonje «Arcoxia» som dobbelchippy. Først slo Arcoxia ut Svensken, og da vi gikk inn HU, så hadde hun en massiv ledelse. Jeg var både heldig og «slu», og gikk ikke så lang tid før vi var like store. Da forsto jeg at jeg kunne vinne dette, så la ekstra press og tok tittelen ned relativt raskt etterpå, forteller Anders Ryli med tittel og betalt Tallinn-eventyr i boks.

Les mer: Kommunemester Ali skal spille Norgesfinalen i Tallinn

Nordre Follo-mester

Det nye i sesong 5 er at Kommunepoker spilles uten fylkesfinaler. I stedet sendes alle kommunemesterne fra alle kommunene med minimum 10 deltakere til live-finale i Tallinn 29. september – 2. oktober.

-Det er alltid moro å vinne, og som sagt spesielt moro å vinne en turning der man spiller blant kjente som man ser ganske ofte i pokerlag og andre plasser. Jeg håper at jeg får litt mer respekt neste gang jeg ser gjengen, sier Nordre Follo-mester Anders Ryli.

Kommunemestertittelen gav betalt reise og opphold i Tallinn.

-Tallinn er en av favorittplassene for pokertur. Det er kort flytur, byen er et flott sted å dra til for både pokerspill og moro, og det er en by jeg har reist endel til. Jeg skal dit nå først i mai for å spille Coolbet Open, så det var superflott å ha noe å glede seg til høsten. De som kjenner meg vet jeg er opptatt av å få ting unnagjort, så flybillett og leilighet er allerede booket for september- turen. Det skal bli både spennende å møte spillere som man normalt ikke møter så ofte, og jeg må vel ubeskjedent si at jeg føler jeg har gode sjanser til å få en god plassering, så får vi se hvor langt det rekker, fortsetter finalist Anders Ryli.

Les mer:  Hellerud kronet som Enebakks pokerkonge skal til Tallinn

Prosjektlederen i IBM kommer opprinnelig fra Kolbotn, men har bodd mesteparten av sitt voksne liv på Langhus. Med kone og sønnen. Poker er en lidenskap og en hobby.

-Jeg har spilt moderne poker siden 2004, men begynte ikke å spille «live» før i 2015. Jeg har noen resultater å være stolt av, med 24. plass i NM 2017 som det jeg er mest stolt av, sier Ryli.

Les mer: Disse er klare for Norgesfinalen i Tallinn

Slik spiller du Kommunepoker

For å spille en Kommunepoker-turnering, må du oppfylle et av følgende kriterier.

  • Man har bostedsadresse der (nåtid ikke tidligere)
  • Man jobber eller studerer i kommunen (nåtid ikke tidligere)
  • Man er oppvokst i kommunen. Om man flyttet mye rundt i oppveksten så velg den kommunen du har et kontaktnett du ønsker å utfordre (oppvokst, ikke kommunen fødestua lå i)
  • Man er aktiv medlem av idrettslag der. (støttemedlemskap teller ikke)

Du kan maksimalt spille fire turneringer i en sesong, og kun bli kommunemester i en kommune.

Sesong 5 av Kommunepoker er i gang i sitt andre fylke, og vi skal hele Norge rundt. Til alle 356 kommuner. Følg med på spilleprogrammet, sosiale media eller kommunepoker, så fanger du opp nødvendig informasjon.

-Coolbet sin Kommunepoker-turnering har jeg spilt hvert år siden den kom på programmet. Siden jeg hoppet av Pokerstars for noen år siden, har Coolbet vært min foretrukne pokerklient. Feltet er passe stort, greie buyins men ikke minst så er det såpass mange nordmenn som spiller, at det som oftest er kjente som spiller. Det er jo det poker for meg dreier seg om. En fin hobby der jeg kan være sammen med gode venner og ha noen hyggelige timer, avslutter Nordre Follos kommunemester Anders Ryli.

Les mer: All in i Tallinn for Ullensakers kommunemester i poker

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *