Christina og Daniel, kommunepoker

Hvem kan slå poker-paret fra Rauma?

I små turneringer råder konkurranseinstinktet og de er hensynsløse mot hverandre, men i større turneringer går det i støtte og motivasjon. Møt poker-paret Christina Westrum Pedersen og Daniel Sæther!

Alder: Christina 36 år og Daniel 30 år
Bosted: Åndalsnes, Rauma kommune

Christina og Daniel, kommunepoker

– Poker var det første han lærte meg

Daniel har spilt poker fra han var barn. Da gikk det i femkortspoker med onklene på hytta. Texas Holdem har han spilt siden 2003. Da han traff Christina, var det ingen tvil om at hun også skulle bli en pokerspiller.

– Jeg har bare spilt i fem år da, det var Daniel som presenterte poker for meg. Det var det første han lærte meg, det!

Hennes tredje turnering var Vestlandsmesterskapet i Bergen, og siden da har det blitt to turer til Norgesmesterskapet i Dublin og alle tre mesterskapene på Gardermoen.

– Jeg fikk klarsignal fra legen om å dra til Dublin i dag, så det blir Dublin-tur i år og!

Ble nummer tre i main event i fjor

Paret var i Dublin også i fjor, og da ble det stor suksess for Daniel. Han røk på en tredjeplass i Main Event og vant med det 58 685 Euro, som tilsvarer over en halv million norske kroner. Han fikk også en tredjeplass i en 350 Euro-turnering. Den gangen uttalte han at han hadde ambisjoner om å bli proffspiller, og de ambisjonene er det fortsatt liv i.

– Ja, jeg har et håp om å bli proff, sier han.

Christina ble nest beste nordmann i Vi Menn Open i Bareclona

Men det er ikke bare Daniel som har gode resultater. Christina ble nest beste nordmann i Vi Menn Open i Barcelona for et par år siden, bare slått av Roar Aspås.

– Ja, jeg var jo veldig fornøyd med det resultatet, men det var litt kjipt at jeg ikke ble beste nordmann, da! Så Roar fikk pokalen, ler hun.

Hva er det med poker som interesserer dere?

– For meg er det konkurransen i det. Jeg har et veldig stort konkurranseinstinkt. Jeg elsker å vinne, og hater å tape. Også er det jo selvfølgelig det sosiale med det også. Det å møte nye folk, og møte de samme igjen senere. Her i Raume er det ikke et så stort miljø, så det er veldig gøy å treffe flere som spiller poker, sier Christina.

– Ja, også er det jo det å utfordre seg selv på det mentale. Jeg vil bli best i det jeg driver med, uansett hva det er. Som da jeg spilte dataspill. Da spilte jeg kun ett spill for å bli best mulig i det, sier Daniel.

Hvordan er konkurransen mellom dere, da? spør vi.

– Begge deler, svarer Daniel raskt.

– Vi spilte sammen forrige helg, og da slo Daniel meg ut. Dagen etter spilte vi samme turnering igjen, og da satte ham meg ”all in” før flopp da jeg hadde AK, men da kasta jeg! Jeg orka ikke tape mot ham en gang til. Jeg hadde blitt så sint! Jeg måtte kaste for husfredens skyld, ler Christina.

– Men når det er større turneringer er vi selvfølgelig støttende til hverandre. Da tar vi en pep talk før turnering og i pausene, og følger med på hvordan det går med hverandre, sier Daniel.

– Men det er ikke noe samarbeid om vi havner på samme bord, nei, legger han til.

Hva liker dere med Coolbet?

– De starta jo ny pokerklient nå nettopp, så det blir spennende å se! Også liker jeg at de har odds på det meste. Det er topp! Også har vi jo aksjer i selskapet da, sier Daniel.

– Ja, han som startet Coolbet, Jan Svendsen, er en av pappas beste kompiser, så han har kjent meg helt siden jeg var født! Så ble det snakk om å selge aksjer, og da bestemte jeg og Daniel oss for å kjøpe. Jeg har skikkelig trua på Jan og Coolbet! Jeg er ganske forsiktig med pengene mine, for å si det sånn, så dette har jeg virkelig tro på, sier Christina.

Christina og Daniel, kommunepoker

Oppsummer kommunen deres med tre ord!

– Vel. Romsdalseggen, Trollstigen og Mannen er jo tre kjennetegn da! Det er mye natur. Fjord og fjell, det er det det går i!

Fortell oss noe vi ikke vet om kommunen deres?

– Jan Svendsen, sjefen i Coolbet, har bodd her i over 10 år! Jeg så at Ivar Bruvoll Vamråk sa at han var fra Averøy, men han har altså bodd her lenge!

Litt konkurranse med Averøy der, altså?

– Haha, ja, ler Christina.

Hvem syns dere er den aller beste pokerspilleren i din kommune?

– For meg er det Daniel altså, sier Christina kontant.

– Meg selv, sier Daniel like etterpå.

– Eller er det nå jeg skulle si Christina…? Hashtag sofaen i natt, ler han.

Og hvem er de største utfordrerne?

– Espen Sandvik og Steven Iglesias er nok store konkurrenter, mener Daniel.

– Jeg vil nok si Michelle Vågø og Linn Cathrin Sæterøy, om jeg skal si av jentene!

Hva er det flaueste dere har gjort pokermessig?

– Jeg ble dratt ut på river en gang, og i ren frustrasjon kastet jeg telefonen i lufta! ”Er det muuuuulig”, sa jeg og kasta den. Der har du konkurranseinstinktet! Da fikk jeg høre at det ikke var helt greit å gjøre, haha. Men jeg bare blir så frustrert når det ikke går min vei.

– Ja, det ble stille i noen sekunder i lokalet da, ja, legger Daniel til.

– Og i turbo-turneringa på Gardermoen kalte jeg en fyr for idiot, legger Christina til.

– Det flaueste jeg har gjort må vel være den turneringa i Bergen. Vestlandsmesterskapet. I bilen på vei dit jinxa jeg meg selv og sa at jeg antagelig kom til å ryke i løpet av den første timen. Så gjorde jeg det. I den første pausen satt jeg og talte chipsene til Christina, selv om turneringslederen hadde sagt at ingen skulle være i nærheten av bordene i pausen. Da han oppdaga at jeg satt der og fikla med chips som ikke en gang var mine, stoppa han midt i talen og spurte hva i helvete jeg dreiv med! Det var ganske flaut, forteller Daniel.

Fortell en liten fun fact om deg selv!

– Jeg er verdens dårligste taper og vinner. Om jeg vinner har jeg mest lyst til å danse på bordet, men jeg klarer å begrense meg litt da… sier Christina.

– Kan jeg si den historien … du vet, på hotellrommet i Dublin? spør Daniel til Christina.

– Haha, ja, for all del …

– Da byr jeg på meg selv, altså! Vel. Jeg slapp en fis på hotellrommet i Dublin, og den lukta visst så fælt at Christina løp på badet og kasta opp!

Og nå er de altså klare for et nytt mesterskap i Dublin, og selvfølgelig også kommunepoker hos Coolbet! Kanskje er det DU som slår dem? Meld deg på kommunepoker!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *