Svorsk fylkesmester i Østfold

,

Håkan Wingskog er klar for Norgesfinalen i Tallinn, etter å ha hentet hjem Kommunepokers fylkesfinale-tittel i Østfold.

32 år gamle Wingskog er egentlig svensk, men er godt inne i sin andre periode med adresse Fredrikstad.

– Jeg havnet her på grunn av innebandy for 6 år siden. I klubben Slevik. Etter en liten utflukt til Sveits i tett på 2 år, og Sverige etter det så var jeg tilbake i byen for et år siden. Jeg spiller ikke lengre innebandy på elitenivå, men er ungdomstrener i samme klubb for gutter 13. Reiser, sport, mat, poker og Liverpool FC er noen av mine interesser for øvrig, sier den nyslåtte Østfold-mester Wingskog innledningsvis.

Sesong 1 av Kommunepoker har generert et finalefelt til Norgesfinalen 17. oktober i Tallinn. Der møtes alle de 19 fylkesfinale-vinnerne til kamp om den gjeve tittelen «Norges beste pokerspiller».
Vinneren stikker av med ei sponsorpakke til NM i Dublin i april 2019.

Østfolds store pokerhåp i Tallinn-finalen heter altså Håkan Wingskog. Han sikret seg først Kommunepoker-tittelen i Fredrikstad, før han spilte inn reisen til Tallinn gjennom å vinne fylkesfinalen mot de andre lokale vinnerne fra Østfold.

– Turneringen fløt veldig bra fra start for meg. Jeg tror jeg ledet på første bordet fra første handen jeg spilte, og siden faktisk hela veien gjennom finalbordet også. Når vi var 5 spillere igjen, hadde jeg rundt 150 000. Nærmaste konkurrent lå vel på rundt 50 000. Da så det veldig bra ut. Inn mot HU slo min motstander ut den tredje spilleren, så da var det plutselig jevnere. Jeg skiftet litt på strategien i starten av Heads-up, og begynte å spille mer small ball. Da fikk jeg bra kontroll på det hele og det fløt stabilt inn til fylkesmester-tittel, forteller Østfold-champion Håkan Wingskog.

Han sto igjen som vinner i feltet med 14 Kommunepokervinnere. Wingskog fanget den eksklusive Fylkesmestertittelen i Kommunepoker. 2 063 spillere har deltatt i alle lokale turneringer fra Lindesnes i sør til Nordkapp i Nord. Alle de lokale vinnerne avanserte til fylkesfinalen med hver sin lokale Kommunepoker-tittel i beltet.
Nå har den svensk-norske 32-åringen enda en diplom på veggen hjemme i Fredrikstad. Ved siden av den forrige.

– Det er selvfølgelig en god følelse å først ha vunnet for byen og kommunen, og nå også for hele fylket. Det er veldig vanskelig å vinne to strake turneringer, og selvsagt er det en ekstra god følelse så lenge det er vinneren som tar alt i denne turneringsformen, sier Wingskog videre.

Nå rettes blikket mot Tallinn. Der har 32-åringen også vunnet et sete til den andre utgaven av Coolbet Open, som spilles samme uke som Norgesfinalen i Kommunepoker.

– Nå ser jeg fram til å reise til Tallinn igjen, og det er artig å være 1 av de 19 spillerne som står igjen av over 2000 startende i Kommunepoker. Konseptet syns jeg var veldig bra, der Coolbet skiller seg ut fra resten med å gjøre noe helt nytt noe. Jeg liker spillselskapet veldig mye, da de øvrige turneringene er mer innovative med nytenking bak. Dessuten morsommere enn mange andre selskap. Jeg vant også konkurransen «Snowball» med en gevinst på nesten 100 000 kr for noen måneder siden. Det med en innsats på 200 kroner. En kjempe-artig konkurranse jeg kan anbefale på det varmeste til alle, sier Håkan Wingskog.

I Tallinn tar Kommunepoker en ny retning. Vi går fra å spille online til live ved pokerfilten på Hilton Tallinn Park.

– Jeg drar selvsagt til Tallinn for å prøve å vinne den tredje strake turneringen i Kommunepoker, men motstanden er selvsagt tøffere i Norgesfinalen enn hittil. Det blir vanskelig, men jeg skal forsøke å gi de hard kamp i alle fall. Det er så klart mye hyggeligere å spille live, og det miljøet savner jeg i Fredrikstad, avslutter Østfold-mester Håkan Wingskog.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *