De siste finalistene

,

Norgesfinalene i Tallinn er igang, og her kan du lese om de to sist presenterte finalistene. Nemlig Rogalands Owe Egeland og hovedstadens Kim Foss.

Owe Egeland er klar for Norgesfinalen i Tallinn, etter å ha hentet hjem Kommunepokers fylkesfinale-tittel i Rogaland.

Sesong 1 av Kommunepoker har generert et finalefelt til Norgesfinalen 17. oktober i Tallinn. Der møtes alle de 19 fylkesfinale-vinnerne til kamp om den gjeve tittelen «Norges beste pokerspiller».
Vinneren stikker av med ei sponsorpakke til NM i Dublin i april 2019.

Rogalands store pokerhåp i Tallinn-finalen heter Owe Egeland. 45-åringen sikret seg først Kommunepoker-tittelen i Stavanger, før han sikret reisen til Tallinn gjennom å vinne fylkesfinalen mot de andre lokale Rogaland-vinnerne.
– Strukturen tillot mye spill innledningsvis, og derfor god mulighet til å bygge stack. Det gled greit den første timen, men jeg slet fælt etter dette. På et tidspunkt var jeg nede i 13 ganger store blind, før jeg fikk doblet meg to ganger ganske raskt etter hverandre. Deretter var det rimelig «smooth sailing» fram til heads up. Headsup varte en god stund, og vi byttet på chiplead flere ganger. Til slutt fikk vi alt på i en klassisk flip, der min 10-10 stod mot AK, forteller Rogalands-mester Owe Egeland.

Som altså fanget den eksklusive Fylkesmestertittelen i Kommunepoker. 2 063 spillere har deltatt i alle lokale turneringer fra Lindesnes i sør til Nordkapp i Nord. Alle de lokale vinnerne avanserte til fylkesfinalen med hver sin lokale Kommunepoker-tittel i beltet.
Nå har spilleren med poker som hobby enda en fet diplom på veggen hjemme i Stavanger. Ved siden av den forrige.
– Det er veldig kjekt å også vinne fylkesfinalen. Så blir det stas å spille Norgesfinale i Tallinn, og i tillegg få spilt main event i Coolbet Open samtidig. Jeg var i Tallinn sist i mai under Coolbet Open, og det ga mersmak. Nå ser jeg fram til en sosial og innbringende langhelg, sier Rogalands-champion Egeland.

Nå rettes blikket mot Tallinn. Der har Egeland også vunnet et sete til den andre utgaven av Coolbet Open, som spilles samme uke som Norgesfinalen i Kommunepoker. Et konsept som 45-åringen har stor tro på.
– Jeg kjenner noen av motstanderne, men går selvfølgelig for seier. Det skal bli spesielt artig å få anledning til å buste Finnmark-mester Ivar Bruvoll Vamråk. Jeg synes Kommunepoker er et kjempetiltak, og en veldig god måte å promotere poker på i hele landet. Det er en lav terskel der alle kan delta. Med enda mer promotering og høyere deltakelse fram til oppstart neste år, kan dette fort bli en stor suksess, tror Egeland.

I Tallinn tar Kommunepoker en ny retning. Vi går fra å spille online til live ved pokerfilten på Hilton Tallinn Park.
– Jeg liker best å spille live og har stort sett kun spilt live. Derfor ser jeg på det som en klar fordel at Norgesfinalen spilles live, avslutter Rogalands beste pokerspiller Uwe Egeland.

Kims smøreteam leverte Oslo-tittel

Kim Foss er klar for Norgesfinalen i Tallinn, etter å ha hentet hjem Kommunepokers fylkesfinale-tittel i Oslo.

Oslos store pokerhåp i Tallinn-finalen heter altså Kim Foss. Hobbyspilleren spilte inn reisen til Tallinn gjennom å vinne fylkesfinalen som også var Kommunepokerfinalen for Oslo.
I poker er glid og marginer ofte avgjørende uansett ferdighetsnivå. Foss hadde ikke smurt seg bort. Han og samboeren har begge poker som hobby. Hun ble nummer 15 til slutt, mens Kim gikk hele veien.

– Det ble mer en tilfeldig deltagelse for samboer Sofia og meg. Med et innkjøp på kun 10 euro tenkte vi at dette var en fin avslutning på en ellers super helg. Jeg må nok innrømme at jeg ikke kommer til å klage nevneverdig på «smørebussen» for egen del i denne turneringen. For jeg hadde god glid i de rette situasjonene. Jeg følte selvfølgelig at jeg også spilte bra til meg og være, men fikk et par skikkelige potter på en såkalt «setup» som bidro til at det gikk hele veien. Jeg havnet headsup med en spiller jeg kjenner godt fra før, og hadde da en solid chiplead som gjorde det litt enklere. Vinnerhånda var K-Q med QJ10 flop, motstander hadde A-8. Han synet et bet på flop, så fikk han flush-drag i tillegg til dobbelgut straigt-drag. Da kom pengene på, forteller Oslo-mester Kim Foss.

Foss, som til daglig jobber i Best Transport, sto igjen som vinner i feltet med 106 deltakere. 2-barnsfaren fanget den eksklusive tittelen i Kommunepoker. 2 063 spillere har deltatt i alle lokale turneringer fra Lindesnes i sør til Nordkapp i Nord. Alle de lokale vinnerne avanserte til fylkesfinalen med hver sin lokale Kommunepoker-tittel i beltet.
Poker spiller han for å ha det gøy og sosialt. Nå har Foss en diplom på veggen hjemme i Oslo. Som sier han er tigerstaden og kommunens beste pokerspiller.

– Jeg føler meg vel ikke som noen stor mester etter å ha vunnet denne turneringen, da dette er et såpass nytt opplegg, og derfor ikke all verdens deltagelse. Men jeg er selvfølgelig glad og litt stolt over å ha slått et felt, hvor det etter min mening er mange gode spillere, som er et godt stykke foran meg kvalitetsmessig. Pokermiljøet i Norge er helt unikt, så jeg håper vi snart kommer ut av steinalderen i Norge. Slik at vi kan komme oss ut å spille med venner og kjente uten at det skal kriminaliseres, sier Oslo-mester Foss.

Nå rettes blikket mot Tallinn. Der har Foss også vunnet et sete til den andre utgaven av Coolbet Open, som spilles samme uke som Norgesfinalen i Kommunepoker.
I Tallinn tar Kommunepoker en ny retning. Vi går fra å spille online til live ved pokerfilten på Hilton Tallinn Park.

– Jeg synes kommunepoker-konseptet er en morsom greie som kan involvere spillere fra hele vårt langstrakte land. Ønsket er vel at vi kan få arrangert disse typer turneringer live, som etter min mening er mye mer givende og sosialt. Det er uansett et supert tiltak av Coolbet å starte online, så lenge sirkusteltet på løvebakken ikke skjønner hva poker er. Jeg gleder meg masse til å møte de andre fylkesvinnerne til duell i Tallinn, så får vi bare håpe at smøreteamet følger opp, avslutter Oslo-champion Kim Foss.

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *