Mari er Norges beste pokerspiller

, ,

Mari Thorrud Skolem (29) spilte seg hele veien til topps i Norgesfinalen i Kommunepoker natt til torsdag.

Hvittingfoss-kvinnen vant den prestisjetunge pokalen etter å ha slått ut 15 mannlige motspillere under finalen som ble spilt i Tallinn.  I den estiske hovedstad var ikke kona til Norgesmester Kristoffer Skolem forhåndsfavoritt, og hun var heller aldri chipleader før hun spilte heads up mot Rogalands Owe Egeland. Etter knappe 9 timer satt Mari Thorrud Skolem med alle chips og pokalen. Beviset på at hun er Norges beste pokerspiller i den populære turneringen Kommunepoker.
– Dette føles godt og er veldig gøy. Jeg spilte på det jevne og var vel egentlig aldri sikker på å vinne. Jeg traff veldig bra på kortene i heads up, og det er aldri noen ulempe, smiler Norgesmester Mari Thorrud Skolem.

Seig motspiller
Finalebordet med 8 spillere ble raskt redusert ned til 4. Ole Martin Jordalen fra Hordaland, Bjørn Erik Bruvoll fra Sogndal, Owe Egeland fra Rogaland og Mari Thorrud Skolem fra Buskerud, satt lenge å følte på hverandre. På et tidspunkt endte Bruvoll og Egeland all inn, der førstnevnte nesten tok alle chips Stavanger-mannen hadde på bordet. 45-åringen berget imidlertid stumpene, og klarte å spille seg opp igjen.

Egeland var den seigeste spilleren i turneringen, og sto lenge i mot Thorrud Skolem heads up.
– Jeg hadde forhåpninger om å ende heads up tidlig på finalebordet, men turneringen var som en berg og dalbane i perioder. Så får jeg en lei hånd som nesten sender meg ut, men jeg klarer å lime sammen og bygge meg opp igjen. Uansett er Mari en verdig vinner. Hun spilte fornuftig og disiplinert. Jeg er godt fornøyd med å komme så langt, sier Owe Egeland.

Thorrud Skolem, som vant Kommunepoker-tittelen i Kongsberg og fylkestittelen i Buskerud, spilte lenge på det jevne. Helt til hun slo ut Eid-mannen Bruvoll i en all in-hånd før heads up mot Egeland. Da var kvinnen med flere NM-finalebord bak seg chipleader for først gang under Norgesfinalen. Kort tid etter kunne hun løfte et trofè som husbonden Kristoffer ikke har i samlinga si.
– Jeg synes heads up er veldig morsomt å spille, og så er det gøy å havne i en situasjon der du ikke kjenner motspilleren fra tidligere. Det er artig at jeg også har en pokal i samlinga nå, og så skal jeg gjøre alt jeg kan for å forsvare tittelen til neste år, avslutter Norgesmester Mari Thorrud Skolem.

Populær turnering
Kommunepoker-turneringen har samlet 2 063 spillere til kamp om tittelen Norges beste pokerspiller. Det er første sesong av turneringen, som har intensjon om å samle naboer, venner, arbeidskollegaer og familiemedlemmer rundt pokerfilten. Innkjøp er 10 euro, og turneringen har blitt spilt online helt fram til Norgesfinalen onsdag. Da samlet fylkesvinnerne seg rundt pokerfilten i Tallinn.

Alle kommuner fra Lindesnes i sør til Nordkapp i Nord har hatt sine lokale turneringer. Vinnerne har avansert til fylkesfinalen med hver sin lokale Kommunepoker-tittel i beltet.
De 19 fylkesvinnerne skulle så spille Norgesfinalen. Dessverre var det tre som ikke hadde anledning til å reise, slik at finalefeltet til slutt samlet 16 spillere fra hele Norge.
Den historiske første vinneren av Kommunepoker-turneringen ble altså Mari Thorrud Skolem.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *