Kommunepoker Akershus: Stor pokerinteresse og høyt nivå

Søndag spilles Kommunepoker i første halvdel av Akershus. Regjerende mester Morten Rosenkrantz og ambassadør Håvard Øyahals forteller om stor pokerinteresse og høyt nivå.

257 spillere konkurrerte om de 22 forskjellige Kommunepoker-titlene i Akershus i 2018. Asker fikk til slutt fylkesmesteren i Morten Rosenkrantz. Han representerte fylket under Norgesfinalen i Tallinn, og lysten på å gjenta bedriften er selvsagt stor. Søndag er Asker-tittelen i spill.

– Jeg skal selvfølgelig prøve å forsvare tittelen som kommunevinner. Det var utrolig gøy å vinne, og jeg har fått mye hyggelig oppmerksomhet rundt dette. I Asker er det mange gode spillere, så her blir det sterk konkurranse fra mange hold. Her gjelder det å spille aggressivt. Poker formen er vel ikke så bra som sist gang. Det har blitt en del mindre spilling i det siste. Tallinn-finalen var urolig hyggelig. Det var som miljøet i Norge. Inkluderende, hyggelige og god stemming. Det var et proft arrangement fra Coolbet sin side og jeg håper på gjentakelse, sier regjerende Asker og Akershus kommunepokermester Morten Rosenkrantz.

Les mer: Hvem utfordrer regjerende mester Rolf Woods? 

Stor pokerinteresse

Kun Oslo kommune har flere innbyggere enn Akerhus, og pokerinteressen er glødende i fylket som grenser mot alt fra Sverige til Buskerud, Hedmark, Oslo, Østfold og Oppland.

Håvard Øyahals er ambassadør for Kommunepoker-turneringen i Asker, og 36-åringen tror det blir knallhard fight om årets tittel.

– Kommunepoker er et spennende konsept med en rimelig turnering med masse verdi for alle uansett nivå. Tallinn-turen i enden gir kjempeverdi å spille om. Pokerinteressen er stor i Asker, men enda større i Akershus som fylke. Det er veldig mange spillere her, og nivået er meget høyt. Dermed blir det tøft å hevde seg, slår ambassadør Øyahals fast.

Den gifte kokken står for produksjon av middag til 650 pasienter ved Bærum sykehus til daglig. Han spiller poker som lidenskapelig fritidssyssel, og prøver selv igjen å kvalifisere seg for både fylkesfinale og Norgesfinale.

Les mer: Det blir hard kamp om Eidsvoll-tittelen

– Jeg spilte kommunemesterskap i Asker og Røyken i fjor. Jeg var nære på i Røyken, men et stykke unna i Asker. Hvis du spør kona, så spiller jeg nok mye poker, men jeg selv mener jeg ikke spiller nok. Jeg har aldri vært i Dublin. Det blir dessverre ikke i år heller siden vi er midt i en flytteprosess under NM. Men jeg kommer til Stokke til sommeren når NM kommer dit, forteller Øyahals videre.

Skal bli største kommune

Asker hadde i fjor 27 deltakere totalt. Det var en mindre enn Ullensaker som ble største kommune i Akershus. Ambassadør Øyahals tror på ny deltaker-rekord søndag, og at Ullensaker faller fra øverste palletrinn.

– Jeg tror det blir hardere kamp om tittelen i år, og blir litt skuffet om vi ikke slår Ullensaker på antall deltakere. Vi bør klare 40 deltakere i Asker, avslutter Kommunepoker-ambassadør Håvard Øyahals.

Kommunepoker 2019: Er dere klare Akershus? 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *