Kommunepoker treffer hjertet av Telemark

I hjertet av Telemark ligger Bø. Søndag ruller Kommunepoker ut onlinefilten i sitt femte fylke. Regjerende mester Katrine Haugen skal forsvare tittelen. 

Bø ligger en kjapp kjøretur fra Skien. Den største byen i Telemark, som er det femte fylket Kommunepoker ruller ut onlinefilten over søndag kveld. De 9 første kommunene er lokalisert bredt over det stolte fylket.

Telemark har en lang historie som et fylke med stor interesse for pengespill. I mange år har Norsk Tipping og Rikstoto hatt solide omsetningstall på sine spill. Interessen for poker har vært der like lenge som historien om Sondre Norheim. Den moderne skisportens far, fra skisportens vugge, Morgedal. Lokalisert i Kvitseid. En annen av de åtte kommunene som er i spill søndag kveld klokka 20.

– Jeg synes Kommunepoker er et flott konsept. Det kan være med å vekke interessen rundt poker i høyere grad for dem som kanskje ikke har spilt pokerturneringer på klubber før, men som like vell er nysgjerrig på hvordan det er å spille mot med-mennesker i nærmiljøet, sier Katrine Haugen.

Kommunepoker 2019: Early birds får oddsbonus

Hjertet av Telemark

De har et rikt studentliv og ikke minst den nasjonale familieparken Sommarland. Bø ligger midt i fylket. Derav uttryket Bø-i hjertet av Telemark. Her farter daglig folk på gjennomreise i begge retninger. Til Nome, Notodden, Seljord eller inn til Grenland-regionen. Byene Skien og Porsgrunn har først korta i lufta neste søndag, mens Bamble er den tredje kommunen som i kveld skal kåre sin mester.

Som tar plass i fylkesfinalen søndag 31.mars.

Les mer: Kommunepoker-ambassadører kan vinne 5000 kroner

Der spilte Katrine Haugen i fjor som kommunemester i Bø. Nå er tittelen i spill i sesong 2.

– Jeg var heldig å vinne kommunemesterskapet i fjor, og gleder meg til å spille i år også. I området her er det flere lokale kortspillklubber, som har medlemmer som jevnlig møtes for å spille kort. Jeg vil si at interessen i området er stor. Fylkesfinalen i fjor gikk ikke så bra for meg dessverre. Jeg var uheldig på noen tidlige hender, og da var det vanskelig å holde seg i live. Slik er spillet, fortsetter 32-åringen.

Drangedal, Fyresdal, Nome, Hjartdal og Nissedal er de fem siste kommunene som spiller om Kommunemestertittelen søndag kveld.

På ny rekordjakt

Sesong 2 av Kommunepoker setter nye rekorder hver eneste uke, og går mot en forbedring av fjorårets Norgesrekord som den største pokerturneringen i landet.

I det kommunepoker har rundet 73 av totalt 422 kommuner har 499 flere deltakere enn under sesong 1 spilt om Kommunemester-tittelen.

Det gir en total på 1202 spillere så langt i sesong 2. Der Kommunepoker jager Norgesrekorden fra sesong 1 på 2063 spillere. Et foreløpig estimat forteller at årets sesong vil sette ny rekord med godt over 3 000 spillere.

Turneringens misjon er å få poker ut til folket. Samle venner, familiemedlemmer, kollegaer eller bekjente til et slag om prestisje, heder og ære. Til den lave innkjøpspris 10 euro.

Katrine Haugen har jobbet 12 år som frisør, men er nå inne i studier til et nytt yrke. Med 2 egne barn og 3 bonusbarn er det sjelden for mye ledig plass i kalenderen, men det hjelper bra på med en samboer med felles interesse for poker.

– Det var samboeren min som lærte meg å spille poker. Vi spiller så ofte det lar seg gjøre. Begge deltok på NM i Sandefjord i fjor, men vi har dessverre ikke mulighet til å spille i Dublin før påske, runder Bø-kommunepokerambassadør Katrin Haugen av.

Søndag er det Telemark som står for tur. De 18 kommunene så i fjor Sondre Andreassen fra Skien bli fylkesmester. Da ble det spilt om kommunemester-tittelen i 10 av kommunene i hjemfylket til Ibsen og fotballklubben Odd. For å nevne noen av de historiske kjempene dette fylket har fostret.

Ryker rekordene i Telemark som de har gjort på sin elleville ferd gjennom Oslo, Akershus, Møre og Romsdal og Aust Agder?

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *