Søndag 12. januar er det by-kamp mellom Ålesund, Molde og Kristiansund om å få den største pokerturneringen. Det kan gi et wild card til Norgesfinalen i Tallinn.

Den største byen mellom Bergen og Trondheim så Knut Mo bli kommunemester under sesong 2, men måtte samtidig se erkerivalen Molde by samle sammen to spillere flere i sitt felt om Kommunemester-tittelen.

Dermed var både Molde og Ålesund slått av fylkesnabo Kristiansund, Rauma og Notodden.

En topp7-plassering er i sesong 3 meget attraktivt for alle kommunepoker-turneringer. Det betyr nemlig et wild card til Norgesfinalen i Tallinn i mai. Der 11 fylkesmestere møter 7 lokale vinnere av en second chance-turnering i de syv kommunene med de største turneringene denne sesongen.

-Det blir spennende å spille mot personer jeg tidligere ikke har spilt mot. Forrige sesong spilte jeg i Haram. Nå går vi 5 kommuner sammen om å spille om denne tittelen. Forhåpentligvis kan vi slå deltager-rekorden til Kristiansund fra i fjor med 76 personer som kjempet om tittelen. Jeg tror det blir hardt å ta tittelen i år, men man kan ikke gå inn i en turnering å frykte enkeltpersoner. Man skal jo slå ut alle uansett, sier Kommunepoker-ambassadør Preben Storsten.

Ålesund mot Molde og resten av fylket

27-åringen kommer fra bygda Tennfjord i Haram. En kommune som 1. januar ble en del av Nye Ålesund kommune, som nå totalt huser 70 000 mennesker. Ørskog, Skodje og Sandøy er også innlemmet i kommunen som er viden kjent for byen med samme navn. Ålesund.

Med ny-opprykket mannskap i Eliteserien, der Molde ble seriemester i 2019.

Historien om fogderistrid og rivalisering de to byene i mellom er lang. Lite smaker bedre enn å slå Molde. Uansett i hva. Det er en del av barneoppdragelsen på Sunnmøre.

Pokermiljøet er stort og godt i fylket, der det er kort vei mellom klubbene.

-Jeg opplever stor interesse rundt poker her i området. Mange som spiller, og det er mange som ønsker å lære for å kunne spille mer. Forhåpentligvis klarer Norsk Pokerforbund å få forbedret loven som omhandler poker i dag. På den måten gjøre at enda flere har lyst å spille poker. For det er veldig gøy, sier Storsten videre.

Han spilte om tittelen i Haram under sesong 2, der Daniel Grytten ble den siste kommunemester gjennom tidene.

-Jeg røyk på en 10 plass. Litt uflaks på slutten der, men ikke noe man kan gjøre noe med i etterkant. Jeg er fornøyd med den plasseringen til syvende og sist, forteller ambassadør Storsten.

Han spilte Kommunepoker for første gang under sesong 2.

-Jeg liker Kommunepoker veldig godt. Jeg syns virkelig at Coolbet har funnet et konsept som fungerer, og det vises på veksten i antall deltagere fra første til andre sesong. Forhåpentligvis vises det igjen i ny deltagerrekord igjen i år. Det er noe eget med det å kunne kalle seg kommunens beste pokerspiller, avslutter kommunepoker-ambassadør Preben Storsten.

Les mer: Faller rekorden på nytt i Møre og Romsdal?