Tung prestisje da Morten vant pokereventyret i Tallinn

Morten Sande heter årets vinner av Kommunepoker i Ulstein, der både samboer og svigerbror var i det slagne feltet. Hobbyspilleren toppet det hele med å kvalifisere seg direkte til Norgesfinalen i Tallinn.

Det har aldri vært lettere å spille seg fram til Norgesfinalen av sesong 5 i Kommunepoker, der reise og opphold er dekket. Denne spilles i Tallinn 29. september. For et innkjøp på €10 kan du både bli kommunemester, og samtidig kvalifisere deg for Norgesfinalen.

Kommunepoker har rullet inn i sitt tredje fylke, der Ulstein kronet sin pokerkonge i Morten Sande. I feltet på 12 spillere var både samboer og broren hennes. Blytung prestisje har nesten samme verdi som tittelbeltet, som sendte 2-barnsfaren til den estiske hovedstad.

Noe de fleste på Sunnmøre trolig allerede har fått kringkastet i en eller annen kanal.

-Turneringen var en skikkelig berg og dalbane-tur. Det startet dårlig med at jeg endte opp med å surre vekk en god porsjon av stacken, med damepar og kongepar som kom til kort tidlig i løpet. Med både samboer og svigerbror med i feltet  var det mye ære å forsvare i denne turneringa. Så det var bare å få på gameface å slå hardt tilbake. Ferden gikk til chiplead og tilbake i bunnsjiktet etter noen stygge riverkort. Med fem spillere igjen, så det ganske mørkt ut. Da satt jeg igjen med 5bb, når average var 30 bb etter at nok et drøyt riverkort traff meg midt i trynet. Men med en periode med push/kast- poker, var jeg plutselig på skuddhold. Etter at jeg kom meg på rundt averafe fikk jeg plutselig litt kort og alt gikk egentlig min vei derfra og inn. Tittelen som den beste på øya passer jo ganske bra. Jeg flytta hit med familien fra Ålesund i fjor. Som ålesundere flest som vinner noe, ligge det ikke i vår natur å la slikt forbigå i stillhet, sier Ulsteins kommunemester Morten Sande.

Les mer:Bjørn Omars vaffelhånd sto helt til Norgesfinalen i Tallinn

Vant pokereventyr i Tallinn

Det nye i sesong 5 er at Kommunepoker spilles uten fylkesfinaler. I stedet sendes alle kommunemesterne fra alle kommunene med minimum 10 deltakere til live-finale i Tallinn 29. september – 2. oktober.

Dit skal Morten Sande. Barnehage-pedagogen har hatt poker som hobby de siste 20 åra.

– Nå blir det endelig Tallinn-tur igjen. Jeg har vunnet pakker på de to siste Coolbet open også, så det blir fint å komme tilbake til Hilton. Jeg har ikke fått satt meg så veldig inn i hvordan denne finaleturneringen er lagt opp, men forventer å ha det gøy og få spille masse kort i løpet av den turen, fortsetter finalist Sande.

Les mer: Revansjerte tapet for bror – pokereventyr i Tallinn neste

Endelig en finale etter å ha vært «close but no cigar» i Kommunepoker tidligere sesonger.

-Kommunepoker-turneringene har blitt spilt fast de siste årene. Både jeg og dama har vært like ved tidligere også, med tap heads up i Ålesund-utgaven. Dette er en turnering  som er blitt en tradisjon nå, sier Ulstein-kommunemester Morten Sande.

Les mer: Disse er klare for Norgesfinalen i Tallinn

Slik spiller du Kommunepoker

For å spille en Kommunepoker-turnering, må du oppfylle et av følgende kriterier.

  • Man har bostedsadresse der (nåtid ikke tidligere)
  • Man jobber eller studerer i kommunen (nåtid ikke tidligere)
  • Man er oppvokst i kommunen. Om man flyttet mye rundt i oppveksten så velg den kommunen du har et kontaktnett du ønsker å utfordre (oppvokst, ikke kommunen fødestua lå i)
  • Man er aktiv medlem av idrettslag der. (støttemedlemskap teller ikke)

Du kan maksimalt spille fire turneringer i en sesong, og kun bli kommunemester i en kommune.

Sesong 5 av Kommunepoker er i gang i sitt andre fylke, og vi skal hele Norge rundt. Til alle 356 kommuner. Følg med på spilleprogrammet, sosiale media eller kommunepoker, så fanger du opp nødvendig informasjon.

Les mer: Øyvind historisk Rindal-kommunemester – Tallinn neste

Du kan også få gratisbillett til din kommunepokerturnering ved å følge oss på twitter eller andre sosiale media.

Les mer: Indre Fosens pokerkonge sprenger grenser på eventyr til Tallinn

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *