Ivar Bruvoll Vamråk, kommunepoker, Coolbet

– Endelig kan jeg bevise at jeg er den beste pokerspilleren fra Averøy!

Har du vært på poker-NM i Dublin, så har du nok sett ham. Eller hørt ham. Ivar Bruvoll Vamråk er ingen sjenert kar, og er kjent for sitt alltid gode humør og sine «flashy», fargerike dresser. Han assosieres også med Gumball 3000, men nå er Ivar ambassadør i Coolbets kommunepoker for ikke bare én, men TO kommuner!
Representerer to kommuner som Coolbets kommuneambassadør

Jeg ringer opp Ivar og møter det samme, kjente, gode humøret. Vi spør først hvilken kommune han er fra, og skal representere i kommunepokeren. Det er Ivar litt usikker på:
– Vel, det er jeg faktisk ikke helt sikker på! Jeg er jo fra litt over alt jeg. Jeg bor i Hammerfest nå, så det er jo der jeg har postadresse, men jeg er fra Averøy, og det er her jeg er nå. Også har jeg jo bodd kanskje lengst i Stavanger. Jeg kan nesten kalle meg en nomade, sier han og ler.
Etter en kort dialog med Coolbet, avtales det altså at Ivar ikke bare skal representere én av kommunene, men begge.

Hvor lenge har du spilt poker?

– Oi, det begynner å bli ganske lenge … Det blir vel 17 år det nå!

Hvor mye spiller du for tiden?

– Nå for tiden, her nede (Averøy, journ. Anm), så spiller jeg live-turnering to ganger i uka. I forrige uke ble det fire turneringer, og det var litt mye merket jeg. Når jeg er i nord er det kanskje en gang i måneden. Det er fryktelig lite poker i nord, men det skal jeg gjøre noe med! Jeg skal skaffe et pokerbord å ha på stua. Må jo spille mer, blir jo gæren uten!

Hvordan gjør du det da? Går pokeren bra?

– Medium pluss? svarer han litt spørrende, før han ler.
– Næh, det blir vel 8/10 finalebord tenker jeg. Det har vært brukbare måneder i det siste. Pokerformen er enorm! Klar for Dublin nå!

Ja, skal du til Dublin altså?

– Ja, det er klart! Jeg har vært i Dublin alle årene NM har blitt arrangert der. Har trua i år. Må bare unngå fæle set ups, så skal vi gå dypt, håper jeg!

Fortell litt mer om din pokerkarriere så langt!

– Jeg starta online i 2001-2002. Spilte mye hos Ladbrokes. Der var jeg på topp 50-lista tre år på rad. La ned mange timer, og det ble da greit betalt og. Det var mye lettere før! Så vant jeg min første ordentlige liveturnering i Vegas i 2007. Det var ikke bracelet, men jeg fikk et søtt bilde og noen penger. Det var en sånn dagsturnering på Mirage, tror jeg det var. Ble vel $7000 ca. Minus 30% skatt, ler han.

– Det tok ikke av før jeg overtalte Kim Rud Petersen til å sponse meg til NM i Dublin i 2012 via NordicBet. Da ble det en 7.plass i main i mitt første NM, så Kim fikk vel valuta for pengene det året. Etter det har jeg et par finalebord på Superweekend i Tallinn. I 2016 ble jeg 189 av 41600 i en event kalt Colossus 2 i WSOP. Det er ikke så mange som kan si at de har slått over 41 000 spillere i ei turnering, så det står jo ganske høyt!

Hva liker du best med Coolbet?

– Så langt er det oddsen de har. Den er fantastisk! Jeg er ingen profesjonell odds-spiller, altså. Heller en profesjonell odds-taper … Men de er fantastiske der! Man kan sette opp egne spill og de har veldig god odds. Også er det veldig gode folk bak også! Det er den kuleste og mest innovative gjengen! Grunnleggeren til Coolbet er jo fra Averøya. Det er kult da. Må støtte opp lokalt, vet du!

Hva syns du om konseptet ”kommunepoker”?

– Jeg vet ikke så alt for mye om det enda, men det er jo knalltøft da! Kjempegøy! Endelig kan jeg få sjansen til å bevise at jeg er den beste spilleren fra Averøy!

Ja, hvem er dine største utfordrere, da?

– I Hammerfest må det være Per Kjetil Hoff. Han er norgesmester i PLO. I Averøy må det bli Frode Hoel. Men jeg er selvfølgelig best! I alle fall topp tre …

Oppsummer kommunen din med tre ord.

– Ta Hammerfest først da. Hm … må vel holde det positivt. Vel, hva skal jeg si da? Det er koselig. Og … hm… Forblåst! Også er det naturskjønt da, det er det.

– Averøy… hva skal jeg si her da? Jeg vetta f***… Det er en holme uti havgapet da. Der land møter hav! Atlanterhavsveien er vi jo kjente for da.

Fortell oss noe vi ikke vet om din kommune.

– Hammerfest har faktisk 68 forskjellige nasjonaliteter blant de 11 000 som bor her! Det er ganske fantastisk. Og Averøy har tre kjendiser; Lord Audun fra Paradise Hotel, Magne Hoseth og Ivar Vamråk!

Hva er det flaueste du har gjort pokermessig?

– Åh, det må være at jeg flippa kortene mine på tv-bordet i main event i Dublin i 2012 med spillere bak. Jeg trodde jeg var sistemann, men det var jeg ikke. Jeg fikk en hel runde ”penalty”, og jeg var griseshort! Det var flaut og jævlig!

Til slutt; fortell en liten ”fun fact” om deg selv!

– Fun fact? Hm ….
Tja, eller en ”guilty pleassure”, da!
– Haha… Vel. Jeg liker å se på Tid for hjem!

Så ler han hjertelig nok en gang, og høres en smule flau ut.
Og husk, om DU vil gi Ivar en kamp i kommunepokeren, så ikke nøl med å melde deg på turneringen! Om du bor i en annen kommune enn Ivar, så kan du fremdeles søke om å bli ambassadør for din kommune! Se info om det her.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *