Hvem blir fisk i Vestvågøy?

,

Lørdag ruller Kommunepoker ut onlinefilten i fiskerikommunen Vestvågøy på Lofoten. Nordlandskommunen har flere sterke poker-navn, og mestertittelen gir mye prestisje internt i landsdelen.

Vestvågøy er faktisk opphavet til Lofoten, og øy-kommunen er den mest folkerike i det som i Viking-tiden ble kalt for Lofotr. Fiskeriet står sterkt, men tradisjonene for kortspill er også lange i Vestvågøy.

Som for Kommunepokers første ambassadør. Sture Busch har spilt poker siden bestefaren dro fram kortstokken og viste fram spillet til barnebarnet på 8.
– Jeg har har spilt poker i 35 år. Eller nærmere bestemt så lærte jeg poker av bestefaren min hjemme på Ballstad i Vestvågøy når jeg var 8 år. Jeg har siden spilt poker mer eller mindre seriøst i 18 år. Der har jeg greid å få med meg en cash fra en $1000 event i WSOP, og jeg har en andreplass fra Turbo-eventen under NM på Gardermoen i 2015. I tillegg til å ha vunnet noen mindre turneringer i Vegas også. Dessverre hadde jeg flyttet fra Vestvågøy når jeg begynte å spille på alvor, og nå spiller jeg stort sett på nett. Jeg vet det finnes mange gode spillere med tilknytning til Vestvågøy, så jeg forventer en spennende og fartsfyllt turnering på lørdag, sier ambassadør Busch.

43-åringen ble nummer 57 av 3000 spillere under den nevnte WSOP-eventen. Verdien av å spille Kommunepoker-turneringen lørdag er nok større for alle deltakere – uansett erfaring og ferdighetsnivå ellers.
– Folk bør melde seg på fordi det er en gylden mulighet til å vise verden for noen dyktige pokerspillere som har tilknytning til Vestvågøy. I tillegg til fantastiske premier selvsagt. Her er det enorm verdi for €11. På toppen av det hele kommer bragging rights om at man er kommunens beste pokerspiller, sier Sture Busch.

Vestvågsøy er senter for de pokerinteresserte i området, der også spillere trekker til fra nabokommunene. Med det klingende navnet Fisken Kortklubb er arenaen gitt for hvor faste turneringer spilles.

Kommunepokers andre ambassadør er en del av en reiseglad gjeng med flere mesterskap i beltet, og også en av de som står bak den populære kortklubben. Han peker på en god poker-interesse, og at verdien ved å delta i Kommunepoker er stor.
– Vi er en gjeng her allerede som drar på pokerturer. NM sørpå og NM i Dublin, Barcelona og Coolbet open i Tallinn for å nevne noen turneringer. Så har vi en liten klubb som vi prøver å kjøre jevnlige turneringer på. Der har vi fått inn noen som har spilt litt poker i mindre private lag og på nettet. Disse anbefaler jeg å delta på en «event» som Kommunepoker, slik at de får muligheten å kjempe om å få dra på tur til Tallinn og Coolbet Open. Slik at de kan få muligheten til å oppleve dette, som jeg anbefaler på det sterkeste. Interessen er blitt ganske grei her i denne lille kommunen. Vi har også fin dialog med spillere og klubben i nabo-kommunen Vågan. Vi kjører normalt slik at alle skal kunne delta hos hverandre når vi kjører turneringer, slik at det ikke kræsjer med hverandre. Dette er noe de aller fleste setter stor pris på, forteller Kommunepoker-ambassadør Børre Pettersen.

47-åringen har mer eller mindre spilt poker de siste 30 åra.
– Jeg begynte selv allerede i slutten av tenårene å spille poker. Da var det den gamle «5-kort pokeren som ble spilt. I dag er det så mange andre spill som er moro å spille, der blant annet PLO er en artig variant til Texas Holdem. Jeg har stor interesse for poker, og prøver å få med meg noen utenlandsturer innimellom. Vi var sist på Coolbet Open i Tallin først i mai. Det var et flott arrangement. Jeg håper ellers at Coolbet fortsetter med den satsingen på poker ut til folket, som de gjør. Jeg synes dette er et flott tiltak, avslutter Kommunepoker-ambassadør Børre Pettersen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *