Poker-globetrotter vant fylkesfinalen i Hedmark

,

Per Christian Hansen jager sin første store tittel i en tankesport han har spilt i 20 forskjellige land. «Poker-PC» er nå klar for Norgesfinalen i Tallinn, etter å ha hentet hjem Kommunepokers fylkesfinale-tittel i Hedmark.

Sesong 1 av Kommunepoker har generert et finalefelt til Norgesfinalen 17. oktober i Tallinn. Der møtes alle de 19 fylkesfinale-vinnerne til kamp om den gjeve tittelen «Norges beste pokerspiller».
Vinneren stikker av med ei sponsorpakke til NM i Dublin i april 2019.

Hedmarks store pokerhåp i Tallinn-finalen heter Per Christian Hansen. Den Grue-oppvokste erfarne pokerspilleren sikret seg først Kommunepoker-tittelen i Elverum, før han sikret reisen til Tallinn gjennom å vinne fylkesfinalen mot de andre lokale Hedmark-vinnerne.

– Jeg hadde bra kontroll gjennom hele turneringen. Jeg fikk greie kort, og klarte også å få spilt de mindre greie kortene på en slik måte at jeg stort sett i hele turneringen var chipleader. Eneste smellen jeg gikk på var etter å ha bygd fra 20.000 til 40.000 i chips, hvor jeg får 10-J. Flopp 10-J-?. Jeg får en all in fra A-A og caller. 10 og J- par mot AA står ikke, da turn er Q og river er K. Jeg er tilbake på litt over startstack etter at motstander får runner runner straight. Ut over denne hånda så følte jeg at jeg hadde god kontroll, og hadde gjennom hele turneringen ganske mye mer chips enn de andre, forteller Hedmark-mester Per Christian Hansen.

Som var Kommunepoker-ambassadør for turneringa i Grue, men der lyktes ikke Hansen med å gå hele veien. I Kommunepoker har alle spillere tre forsøk. Man kan spille i kommunen man er født, oppvokst, bor eller jobber. Det benyttet Hansen seg av, da han meldte seg på i startfeltet til Elverum-turneringen noen dager senere. Det gikk mye bedre i kommunen han er født, og skaffet han et sete i Fylkesfinalen.

Kommunepoker er et flott konsept, og jeg vil berømme Coolbet for en fabelaktig nyvinning på pokerfronten. Det var moro å bli kommunemester i Elverum, og ikke minst det å vinne fylkesfinalen i Hedmark, sier Fylkesmester Per Christian Hansen.

Som altså fanget den eksklusive Fylkesmestertittelen i Kommunepoker. 2 063 spillere har deltatt i alle lokale turneringer fra Lindesnes i sør til Nordkapp i Nord. Alle de lokale vinnerne avanserte til fylkesfinalen med hver sin lokale Kommunepoker-tittel i beltet.
Nå har Oslo-bosatte Hansen med oppveksten sin fra Hedmark enda en fet diplom på veggen hjemme i tigerstaden. Ved siden av den forrige. Det betyr noe for en meget dedikert pokerspiller.

– Nå venter Coolbet Open samt det å spille om Norgesmestertittelen i Tallinn. Poker betyr mye for meg, og jeg har så langt ingen stor tittel. Jeg vil selvfølgelig gjøre mitt beste for å få Norgesmesterskaps-tittelen, fortsetter Hansen.

Nå rettes blikket mot Tallinn. Der har Hansen også vunnet et sete til den andre utgaven av Coolbet Open, som spilles samme uke som Norgesfinalen i Kommunepoker.

– Jeg vil jo helt klart møte mange gode spillere der, men jeg er langt fra slått på forhånd. I Tallinn blir det jo live poker, noe som er stor forskjell fra det å spille på nett. Jeg tror sjansene mine der er enda større enn ved å spille online. Jeg har spilt mye livepoker, og spilt live i 20 forskjellige land. Pokermiljøet er et flott og inkluderende miljø. Jeg kan ikke annet enn å glede meg til å treffe masse flotte mennesker i Tallinn, som alle utøver sin tankesport og har det flott sammen, sier Hansen videre.

I Tallinn tar Kommunepoker en ny retning. Vi går fra å spille online til live ved pokerfilten på Hilton Tallinn Park.

– I motsetning til online-poker så kan man her få med seg tells fra de andre spillerne. Dette tror jeg bare er en fordel for meg kontra det å spille turneringen online. Det er trist at man må utenlands for å utøve sin hobby. Dessverre er det slik, at de som bestemmer her i Norge, ikke har skjønt at dette dreier seg mest om kunnskap og ikke om flaks, avslutter Hedmarks beste pokerspiller Per Christian Hansen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *