Proffen vant fylkesfinalen i Vest Agder

,

Jon Kristian Kyte skal spille Norgesfinalen i Tallinn, etter å ha toppet premielisten med fylkesfinale-tittel i hjemfylket Vest Agder.

Sesong 1 av Kommunepoker har generert et finalefelt til Norgesfinalen 17. oktober i Tallinn. Der møtes alle de 19 fylkesfinale-vinnerne til kamp om den gjeve tittelen «Norges beste pokerspiller».
Vinneren stikker av med ei sponsorpakke til NM i Dublin i april 2019.

Vest Agders store pokerhåp i Tallinn-finalen heter Jon Kristian Kyte. 24-åringen avgjorde fylkesfinalen på 42 minutter. Da var reisen til Tallinn sikret.

– Turneringen startet veldig bra. Jeg bygget meg sakte og sikkert oppover. Der hadde jeg en 2:1 chiplead mot andreplassen før alle ble disconnected. Bortsett fra en spiller, som hadde klart å bygge en massiv ledelse fram til vi kom tilbake igjen. Så det var litt dumt at det tekniske ikke alltid fungerer som det skal. Han slo ut en som var short, og da var vi 3 spillere igjen. Det hele snudde da jeg åpnet 99 på knappen og chipleader gikk direkte all in for 35 ganger BB. Jeg synte, og han visste opp 77. Dermed sto jeg av den. Jeg ble da chipleader, og satt på Big blind med KJ offsuite da samme fyr igjen gikk all in for rundt 12 ganger BB på knappen. Jeg callet på nytt, og han viste K9 off suite. På nytt sto jeg den av. Jeg kom da heads up med ca 95 prosent av chipsene, fordi sistemann ikke hadde fått reconected. Så noen hender senere blindet han ut og jeg tok en enkel seier på veldig kort tid, forteller Vest Agders beste pokerspiller Jon Kristian Kyte.

Som altså trengte snaue tre kvarter på å fange den eksklusive Fylkesmestertittelen i Kommunepoker. Tett på 2000 spillere har deltatt i alle lokale turneringer fra Lindesnes i sør til Nordkapp i Nord. Alle de lokale vinnerne avanserte til fylkesfinalen med hver sin lokale Kommunepoker-tittel i beltet.
Nå har studenten og pokerproffen Kyte enda en fet diplom på veggen hjemme i Bergen. Ved siden av den forrige. Det betyr noe for en opprinnelig Lindesnes-gutt, som det siste året har livnært seg av pokerspillingen. En tittel er en tittel, selv om pokerproffen Jon Kristan Kyte har knekt større og hardere nøtter før.

– Til tross for at jeg hadde et forholdsvis enkelt fylke å manøvrere meg gjennom er jeg strålende fornøyd med å komme meg til Norgesfinalen i Tallinn. Endelig har jeg mulighet til å bli «Norgesmester» i poker. Det er veldig gøy å få kunne delta i slike lokale turneringer som denne, samt å spille de største turneringene i verden mot en helt annen motstand. Jeg elsker poker, og uansett hvor stor eller liten turneringen er, så går jeg alltid for seier. Jeg er også veldig stolt av å kunne representere min hjem-kommune, Lindesnes, forteller Kyte videre.

Som har vunnet Nordisk mesterskap i poker tidligere, og har hevdet seg tungt i store internasjonale turneringer ellers. Kyte er spent på hvordan resten av feltet blir seende ut i Tallinn. Der har poker-proffen også vunnet et sete til den andre utgaven av Coolbet Open, som spilles samme uke som Norgesfinalen i Kommunepoker.

– Coolbet sitt konsept er veldig bra. Jeg liker at alle kan være med på dette, samt spille en slags finale live i Tallinn. Så dette gleder jeg meg masse til. Jeg satser også på å gjøre det minst like bra til neste sesong av kommunepoker. Jeg går jeg alltid for nye titler, og kommer til å forberede meg godt frem til finalen i Tallinn. Håper jeg ser mange kjente fjes der nede, også ser jeg frem til å se hvem andre som har vunnet i sitt fylke. Her holder det ikke med noen andreplass. Kun gull som er godt nok, sier Jon Kristian Kyte.

I Tallinn tar Kommunepoker en ny retning. Vi går fra å spille online til live ved pokerfilten på Hilton Tallinn Park.
– Siden vi har kommet veldig langt i dette konseptet, er jeg veldig glad for at finalen skal spilles live. Jeg føler selv at det er lettere å ta ned seieren live enn online, sier Vest Agders beste pokerspiller Jon Kristian Kyte.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *