Simen Myrrusten vant fylkesfinalen i Vestfold

,

Simen Myrrusten skal spille Norgesfinalen i Tallinn, etter å ha kammet hjem Kommunepokers fylkesfinale-tittel i Vestfold.

Sesong 1 av Kommunepoker har generert et finalefelt til Norgesfinalen 17. oktober i Tallinn. Der møtes alle de 19 fylkesfinale-vinnerne til kamp om den gjeve tittelen «Norges beste pokerspiller».
Vinneren stikker av med ei sponsorpakke til NM i Dublin i april 2019.

Det sommervakre Vestfolds store pokerhåp i Tallinn-finalen heter Simen Myrrusten. 20-åringen sikret seg først Kommunepoker-tittelen i Horten, før han sikret reisen til Tallinn gjennom å vinne fylkesfinalen mot de andre lokale Vestfold-vinnerne.

– Jeg kjente til tre av spillerne ganske godt fra tidligere, og jeg la en strategi ut i fra dette. Turneringen startet rolig for min del, med noen små potter som gjorde slik at jeg hadde rundt 25 000 før siste hånda før pause. Jeg plukker opp 2-2 i sen posisjon, hvor jeg får et sett og dobler meg til rundt 50 000. Etter pause og et par tilbakeslag får jeg opp tempoet, og bruker stacken min til å dra inn mange potter. Jeg bløffet ganske hyppig, noe som gjorde slik at jeg også fikk betalt i noen større potter. Blant annet da jeg traff et gutshot i bunn, forteller Vestfold-Champion Simen Myrrusten.

Som også fikk de berømte marginene på sin side da siste showdown falt i bordet. De marginene man er helt avhengig av å ha i poker. Uansett hvor godt man ellers spiller sine hender.

– Vinnerhånda var 7-5 off suite. Jeg satt Heads up med Michael Bashir og satt med 120 000 mot 20 000 med ganske lave blinder. Han syner i Lille blind og jeg checker i Store Blind. Floppen var 9-6-4. Han checker og jeg byr ut halv pott. Han går all-in og jeg syner. Han viser fram 9-3 . Turn var en -er og river var en 4-er. Dermed kunne jeg slippe jubelen løs, forteller Myrrusten videre.

Som altså fanget den eksklusive Fylkesmestertittelen i Kommunepoker. 2 063 spillere har deltatt i alle lokale turneringer fra Lindesnes i sør til Nordkapp i Nord. Alle de lokale vinnerne avanserte til fylkesfinalen med hver sin lokale Kommunepoker-tittel i beltet.  Nå har studenten med oppveksten sin fra Horten enda en fet diplom på veggen hjemme i Trondheim. Ved siden av den forrige. Det betyr noe for en meget pokerinteressert ung kar, som ved siden av studiene i fornybar energi, bruker mye tid på studier av pokerspillets finesser.

– Jeg bruker mye tid på å lese poker-litteratur, se på online kurs i poker og hand-breakdowns på You tube. Jeg foretrekker å spille livepoker, men jeg spiller av og til online. Det er hovedsakelig for å trene på strategi. Det er en god følelse å bli fylkesmester i poker. Jeg kjenner mange gode spillere i fylket, og det er godt å kunne krone seg selv med å være den beste, sier Myrrusten.

Som også er aktiv innen flere idretter på fritiden. Favoritthobbyen er poker, og Myrrusten har mye varmt å si om Kommunepoker. Nå rettes blikket mot Tallinn. Der har Myrrusten også vunnet et sete til den andre utgaven av Coolbet Open, som spilles samme uke som Norgesfinalen i Kommunepoker.
– Dette er et veldig kult konsept, som jeg synes er en meget god promotering av både pokeren og Coolbet. Jeg tror at dette konseptet bare øker den allerede store pokerinteressen vi har i Norge, og kan bidra til at vi etter hvert kan utøve vår favoritthobby poker live i Norge utenom NM. Jeg går for å vinne Norgesfinalen i Tallinn. Jeg kommer til å gå aggressivt ut og forsøke å sette de andre spillerne i vanskelige spotter. Jeg er spent på nivået, men må vel tro at det er relativt bra, siden motstanderne mine har brøytet seg vei gjennom både kommunemesterskap og fylkesmesterskap, sier Myrrusten videre.

I Tallinn tar Kommunepoker en ny retning. Vi går fra å spille online til live ved pokerfilten på Hilton Tallinn Park.

– Jeg vil tro at jeg har en edge der. Jeg har den meste pokererfaringen min fra livepoker, og det vil være en fordel mot eventuelle online-grindere. I tillegg vil jeg ha en større edge live enn online mot eventuelle spillere som ikke har spilt så mye poker. Om det finnes noen av de i den nasjonale finalen, avslutter Vestfold-mester i poker, Simen Myrrusten.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *