Par i ess tok hjem fylkesfinalen i Nord Trøndelag

,

Olav Fausa er klar for Norgesfinalen i Tallinn. Det etter å ha slått ut alt og alle med et abonnement på ess i lomma, under Kommunepokers fylkesfinale-tittel i Nord Trøndelag.

Sesong 1 av Kommunepoker har generert et finalefelt til Norgesfinalen 17. oktober i Tallinn. Der møtes alle de 19 fylkesfinale-vinnerne til kamp om den gjeve tittelen «Norges beste pokerspiller».
Vinneren stikker av med ei sponsorpakke til NM i Dublin i april 2019.

Nord Trøndelags store pokerhåp i Tallinn-finalen heter Olav Fausa. 28-åringen sikret seg først Kommunepoker-tittelen i Nærøy, før han sikret reisen til Tallinn gjennom å vinne fylkesfinalen mot de andre lokale vinnerne fra Nord Trøndelag.

– Turneringa startet rolig der mange var passive og kastet mye når jeg raiset. Jeg abonnerte på A-A, og ble etter rundt 1 time stor chipleader når jeg gikk all in og fikk call av K-K. Jeg traff på de fleste pocket-kort jeg hadde og abonnerte som sagt på A-A. Da er poker enkelt. Vinnerhanda var selvfølgelig A-A, forteller Nord Trøndelag- champion Olav Fausa.

I Kommunepoker har alle spillere tre forsøk. Man kan spille i kommunen man er født, oppvokst, bor eller jobber. Det benyttet Fausa seg av, da han meldte seg på i startfeltet til Nærøy etter å ha blitt slått ut i hjemkommunen Vikna. Det gikk mye bedre, og skaffet han et sete i Fylkesfinalen.

– Jeg vant min første tittel i Nærøy, etter å ha tapt headsup mot Lise Høyforslett i min hjemkommune Vikna. Derfor var det ekstremt deilig å slå nettopp Lise i fylkesfinalen, forteller Fausa videre.

Som altså fanget den eksklusive Fylkesmestertittelen i Kommunepoker. 2 063 spillere har deltatt i alle lokale turneringer fra Lindesnes i sør til Nordkapp i Nord. Alle de lokale vinnerne avanserte til fylkesfinalen med hver sin lokale Kommunepoker-tittel i beltet.
Nå har mannen som er salgsleder til daglig enda en fet diplom på veggen hjemme i Rørvik. Ved siden av den forrige.

– Det å være fylkesmester setter jeg høyt og det får frem enda mer motivasjon til å bli en enda bedre spiller, sier Fausa som også spiller fotball i 4. divisjon.
Nå rettes blikket mot Tallinn. Der har Egeland også vunnet et sete til den andre utgaven av Coolbet Open, som spilles samme uke som Norgesfinalen i Kommunepoker. Et konsept som 28-åringen har stor tro på.

– Kommunepoker er eit heilt fantastisk konsept, og klapp på skuldra til Coolbet. Til neste år må det gjøres enda mer for å få med flere. Flybilletter er allerede bestilt, og jeg ser frem til å kjempe om Norgesmester-tittelen i Tallinn. Nå som jeg først er kommet så langt går jeg absolutt for å ta hjem bøtta til Rørvik og Trøndelag, sier Fausa videre.

I Tallinn tar Kommunepoker en ny retning. Vi går fra å spille online til live ved pokerfilten på Hilton Tallinn Park.

– For min egen del føler jeg at det er en fordel at denne går live, da jeg online blir mye mer utålmodig, avslutter Nord Trøndelags beste pokerspiller Olav Fausa.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *