Lærer ble poker-læremester i Troms-finalen

,

Bjørn-Erik Fagerlirøen er klar for Norgesfinalen i Tallinn, etter å ha hentet hjem Kommunepokers fylkesfinale-tittel i Troms.

Sesong 1 av Kommunepoker har generert et finalefelt til Norgesfinalen 17. oktober i Tallinn. Der møtes alle de 19 fylkesfinale-vinnerne til kamp om den gjeve tittelen «Norges beste pokerspiller».
Vinneren stikker av med ei sponsorpakke til NM i Dublin i april 2019.

Troms sitt store pokerhåp i Tallinn-finalen heter Bjørn-Erik Fagerlirøen. 49-åringen sikret seg først Kommunepoker-tittelen i Gratangen, før han spilte inn reisen til Tallinn gjennom å vinne fylkesfinalen mot de andre 8 lokale vinnerne fra Troms.

Fagerlirøen var aldri i front, og måtte på med arbeidshansker tidlig i kampen om den lokale Kommunepoker-tittelen i Gratangen. I fylkesfinalen holdt det med å bruke silkehansker.

– I motsetning til kommunemesterskapet kom jeg veldig godt ut. Jeg spilte i overkant aggressivt og kom godt ut av det. Jeg kom i ledelse med 24000 chips og var med på mange hender. Jeg var heldig, da jeg fikk 9-9 og det var en som hadde A-2. Floppen ga A 9 og 7. Aggressiv bying endte med all in og jeg vant. I en annen hånd hadde jeg A-8 og floppen ga Q-8-8. Den andre spilleren hadde K-Q. All in og han var ute. Da hadde jeg over 60 000 chips. Da vi var tre igjen hadde jeg rundt 100 000 chips og ledet suverent. Det gikk litt ned og en annen spiller ble nokså jevn da han sendte ut tredjemann. Vi vekslet mellom 60 og 120 tusen oss i mellom. Til slutt klarte jeg å presse ham ned i 37 000. Jeg fikk K-Q suited ruter og han 3-3. Jeg raiset og han all in. Jeg callet og det var veldig åpent. Floppen Q-J-8. Jeg ledet. Turn J og river J og jeg hadde det beste huset og vant, forteller Troms-fylkesmester Bjørn-Erik Fagerlirøen.

Han sto igjen som vinner i feltet med 9 Kommunepokervinnere. Fagerlirøen fanget den eksklusive Fylkesmestertittelen i Kommunepoker. 2 063 spillere har deltatt i alle lokale turneringer fra Lindesnes i sør til Nordkapp i Nord. Alle de lokale vinnerne avanserte til fylkesfinalen med hver sin lokale Kommunepoker-tittel i beltet.
Nå har læreren med poker som hobby enda en diplom på veggen hjemme i Gratangen. Ved siden av den forrige.

Som er uncapped i større mesterskap, men fylkesfinalen ser han fram til. Kommunepoker kan bli inngangen på den første store tittelen til 49-åringen ved pokerfilten.

– Jeg er syns det er spennende og litt spesielt å kunne kalle meg for fylkesmester. Det er litt stort. Kommunepoker er et flott konsept. Det kan bli en årlig tradisjon, men det ønskes å ha flere med. Med litt blest om dette, kan det rekruttere flere spillere. Å spille kommune og fylkesmesterskapet online, gjør ting mye lettere i et langstrakt land, sier Fagerlirøen videre.

Nå rettes blikket mot Tallinn. Der har 49-åringen også vunnet et sete til den andre utgaven av Coolbet Open, som spilles samme uke som Norgesfinalen i Kommunepoker.
I Tallinn tar Kommunepoker en ny retning. Vi går fra å spille online til live ved pokerfilten på Hilton Tallinn Park.

– Hvordan jeg klarer meg live mot de andre vet jeg ikke, men jeg har vunnet ei liveturnering med 29 deltakere tidligere. Jeg har bare spilt to større liveturneringer. Dette blir spennende men jeg går for gull, sier Troms-pokermester Bjørn-Erik Fagerlirøen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *