Rogalands-mesteren skal forsvare poker-beltene

Owe Egeland er den regjerende Rogalands-mesteren. Han tapte Norgesfinalen heads up i Tallinn under sesong 1 av Kommunepoker. 

For lave 10 euro kan du spille om kommunemester-tittelen i 12 Rogalands-kommuner søndag. En av dem er Stavanger.

Der ble Owe Egeland den første kommunemesteren under sesong 1 av Kommunepoker. Den blide karen fulgte opp med å vinne fylkesfinalen, og ta seg til Norgesfinalen i Tallinn. Der utmerket Rogalands-mesteren seg lenge som spilleren med 9 pokerliv. Enorme svingninger etter dyre tap heads up. Fra å være tett på slått ut, limet Egeland sammen og Rogalands-mesteren gjorde et enormt comeback i finalen.

Der han til slutt tapte heads up mot Mari Thorrud Skolem.

Egeland toppet feltet på 8 spillere i Stavanger, samt 10 kommunemestere i fylkesfinalen i fjor. Han tror det blir flere om beinet søndag.

-Nivået blant de som var med var meget bra, og jeg fikk igjen for å spille trygt og konservativt de første blindenivåene.  I fylkesfinalen ble det vel en mer aggressiv approach, men følte jeg hadde god kontroll stort sett hele veien.  I finalen i Tallinn var jeg ekstremt «kort-død» stort sett fram til middagspausen, men klarte å være tålmodig.  Jeg hadde i tillegg en aktiv Jon Kyte til høyre for meg. Artig å spille på tv-bordet hele turneringen. jeg hadde en god følelse hele veien inn i heads-up mot Mari.  Jeg bestemte meg for å sette press fra første hånd heads-up, men Mari traff godt, og strukturen gjorde at det ikke var for mye spillerom.  Mari spilte trygt, solid og kalkulert, og vant en fortjent tittel etter hvert.  Interessen for poker i Stavanger er stor, og antallet deltakere sist sesong reflekterte på ingen måte pokerinteressen i byen.  Jeg håper vi får til en større oppslutning denne sesongen, sier regjerende Stavanger-mester Owe Egeland.

Les mer: Er dere klare Rogaland? 

Rogalands-mesteren med belter i spill

Kommunepoker markerte seg som Norges største pokerturnering allerede i sin første sesong. I år er rekorden på 2 063 spillere allerede falt. Kommunepoker vil i 2019 bli spilt av over 3 000 nordmenn.

I nesten alle kommuner settes det deltaker-rekorder. Rogalands-mesteren venter seg enda hardere kamp om Stavanger-pokertronen enn i fjor.

-Jeg synes Kommunepoker er et morsomt og originalt lavterskelkonsept, og en fin måte å samle spillere fra hele landet.  Det faktum at antall deltakere har økt betraktelig fra sesong 1, viser vel at Coolbet er inne på noe som virkelig kan bli en årlig suksess.  Jeg kan virkelig anbefale alle å delta på noe som ikke koster mer enn en hundrelapp å være med på.  Skulle man vinne både kommunen og etter hvert fylkesfinalen, venter et kjempeopplegg i forbindelse med Coolbet Open i november. Det opplegget Coolbet hadde sist høst var utrolig artig å være en del av.  Det var stor idrett å møte pokerspillere på alle nivåer. Fra profesjonelle til nybegynnere, og opplegget er nok et eksempel på hvor fantastisk morsomt og inkluderende det norske pokermiljøet er, forteller Rogalands-mesteren Egeland videre.

Coolbet Open i november

Hvordan er så pokerformen til den regjerende Rogalands-mesteren?

-Jeg har ikke spilt all verdens mye poker etter Norgesfinalen. Det ble en tur til København under Vi Menn Open/Nordisk og en tur til Coolbet Open i mai i år. Ellers blir det litt nettpoker av og til, og en del kompiskvelder med kortspill og gode forfriskninger.  Jeg satser på å komme sterkere tilbake og spille mer til neste år. Da er Coolbet Open i november en god opptakt til et godt 2020. Enten det blir Norgesfinale eller ikke, avslutter regjerende Stavanger-kommunemester Owe Egeland.

Les mer: Kommunemester klar for finalen i NM i slots

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *