Kommunepoker i Hol blir historisk

I ski- og hytte-eldoradoet Geilo er interessen for poker stor. En egen pokerklubb har bygd seg opp i takt med vintersportanlegg og afterski. Kommunepoker i Hol blir historisk søndag. 

Geilo får deg til å trekke assosiasjoner om late dager på hytten, krappe svinger ned bakkene, lette drag på bortoverski eller god stemning på afterski. Tettstedet i Hol kommune er mye mer. Blant annet en aktiv pokerklubb, som nå er inne i sitt åttende leveår.

-Interressen i Hol er veldig god. Vi har en klubb med 85 medlemmer per dags dato. Der vi er både menn og kvinner. Vi prøver så klart og utvide å få med så mange som mulig. Her er også flere som reiser til nabokommuner og deltar i turneringer. I Hallingdal er poker voksende og skikkelig i vinden, forteller leder for Geilo pokerklubb, Eirik Brusletto.

Les mer: Er dere klare Buskerud? 

Kommunepoker i Hol blir historisk

Under sesong 1 av Kommunepoker var kortene i lufta i 10 av 21 kommuner. Hol var ikke en av disse, og derfor blir Kommunepoker i Hol historisk søndag.

For første gang skal Hol få sin kronede poker- dronning eller konge.

– Konseptet kommunepoker høres veldig interessant ut. Jeg liker at poker blir satt mer i søkelyset, og at alle kan bli inkludert. Det er også gøy at man kan kåre en mester. Dette blir første året jeg spiller kommunepoker, da det er første gang det blir arrangert i Hol kommune, sier Brusletto videre.

Kommunemesteren i Hol klatrer til fylkesfinalen, der de andre lokale mesterne venter i kamp om fylkesmester-tittelen. I fjor vant Mari Thorrud Skolem først Kongsberg-tittelen, før hun også vant fylkesfinalen og like godt Norgesfinalen i Tallinn.

Hva som skjer i Buskerud i sesong 2 er ikke lett å spå, men en ting er ganske sikkert. Rekorden på 65 spillere totalt under sesong 1 i de 21 kommunene vil falle med et brak.

Det dirrer under overflaten noen dager før shuffle up and deal lyder i Buskerud.

27-år gamle Brusletto forteller om et rikt poker-samfunn i Buskerud og Hol kommune.

– Jeg spiller veldig mye poker. Både online og live. Jeg har enda ikke fått dratt til Dublin, men har deltatt på norgesmesterskap i Norge og freeroll-NM. Jeg har spilt poker siden jeg var 12 år gammel. Det har bare blitt mer med årene, avslutter Kommunepoker-ambassadør Eirik Brusletto.

Les mer: Stor interesse før kommunepoker i Drammen

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *