Kjetils første heads up gav kommunemestertittel og Tallinn-eventyr

Kjetil Engan har aldri spilt poker utenfor Innherred-distriktet. Etter å ha vunnet sin første heads up noen sinne, ble det både kommunemestertittel i Steinkjer og billetter til Norgesfinalen i Tallinn.

Det har aldri vært lettere å spille seg fram til Norgesfinalen av sesong 5 i Kommunepoker, der reise og opphold er dekket. Denne spilles i Tallinn 29. september. For et innkjøp på €10 kan du både bli kommunemester, og samtidig kvalifisere deg for Norgesfinalen.

Kommunepoker har rullet inn i sitt tredje fylke i Møre og Romsdal. Etter å ha lagt Trøndelag bak seg, der Steinkjer var en av de siste turneringene ut. Feltet på 39 spillere ble toppet av Kjetil Engan. Kommunemestertittelen ble hans største pokerbragd så langt.

-Jeg var på jobb helt fram til kl. 20.50, og rakk bare akkurat å logge meg på før latereg ble avsluttet. Måtte derfor spille hele turneringen fra jobb. Når jeg kom inn i turneringen var en av kompisene fra pokerlaget jeg er med i, Bjørnar Lilleby, chipleader. Han deltok i sin første online turnering, og endte opp på 5. plass. 5. plass av 39 i sin første turnering, det er bra. Jeg ble ganske tidlig short, og hadde på det minste litt over 3 Big Blinds. Men jeg var heldig med kortene i den perioden og dobla meg opp flere ganger, til jeg igjen var godt med. Det var mange kjente som deltok. Spesielt gøy var det når det var kun to bord igjen, og tre spillere fra vårt pokerlag var fortsatt med og spilte på samme bordet. Finalebordet ble veldig spennende, og en periode var Robert Bratberg stor chipleader.  Han spilte veldig godt, og jeg regnet han som stor favoritt til å ta hjem seieren. Men nok en gang var jeg heldig med kortene og traff godt i viktige spoter. Dette er min første seier i noen stor turnering, og jeg har aldri vært utenfor Innherred og spilt poker. Jeg gleder meg veldig til å reise til Tallin og spille i høst, sier kommunemester Kjetil Engan.

Les mer:Bjørn Omars vaffelhånd sto helt til Norgesfinalen i Tallinn

Første heads up noen sinne

Det nye i sesong 5 er at Kommunepoker spilles uten fylkesfinaler. I stedet sendes alle kommunemesterne fra alle kommunene med minimum 10 deltakere til live-finale i Tallinn 29. september – 2. oktober.

Heads up ble Erik Hollås slått, og dermed var det duket for at siste showdown gjorde Kjetil Engan til Steinkjers beste pokerspiller. Eller?

-Jeg er ganske sikker på at jeg ikke vil definere meg som Steinkjers beste pokerspiller. Tror nok ikke jeg kan måle meg med Patrick Ånonli, Espen Uhlen Jørstad, Marius Austli og flere som har spilt poker på toppnivå i mange år. Men jeg er veldig fornøyd med at jeg kunne ta hjem tittelen Kommunemester på Steinkjer, sier Kjetil Engan

Les mer: Revansjerte tapet for bror – pokereventyr i Tallinn neste

Som i alle fall kan regne seg opp til 100 prosent i seire på heads up, og den første sendte Engan til Norgesfinalen i Tallinn.

– Jeg gleder meg veldig til å reise til Tallin. Jeg har ingen ambisjoner der, men ser fram til å treffe masse trivelige folk og få en hyggelig tur. Det kan hende jeg får med meg flere av kompisene i pokerlaget, da det jo skal settes opp flere sideturneringer hvor andre og kan delta, forteller finalist Kjetil Engan.

Les mer: Disse er klare for Norgesfinalen i Tallinn

Som ikke er helt «ukysset» i NM-sammenheng. Online vel og merke.

-Jeg er en ganske uerfaren spiller, som er med i et pokerlag som har spilt sammen noen år. De siste årene har vi blitt litt mer seriøse, og vi er nå flere som er med i Steinkjer Pokerklubb. Vi spiller der så ofte vi har anledning. Mitt beste resultat her er en 3. plass. Jeg er gammel nok til å delta på Senior NM, og har deltatt på online NM de to siste årene. Har en 9. plass som beste resultat i NM, forteller Engan videre.

Slik spiller du Kommunepoker

For å spille en Kommunepoker-turnering, må du oppfylle et av følgende kriterier.

  • Man har bostedsadresse der (nåtid ikke tidligere)
  • Man jobber eller studerer i kommunen (nåtid ikke tidligere)
  • Man er oppvokst i kommunen. Om man flyttet mye rundt i oppveksten så velg den kommunen du har et kontaktnett du ønsker å utfordre (oppvokst, ikke kommunen fødestua lå i)
  • Man er aktiv medlem av idrettslag der. (støttemedlemskap teller ikke)

Du kan maksimalt spille fire turneringer i en sesong, og kun bli kommunemester i en kommune.

Sesong 5 av Kommunepoker er i gang i sitt andre fylke, og vi skal hele Norge rundt. Til alle 356 kommuner. Følg med på spilleprogrammet, sosiale media eller kommunepoker, så fanger du opp nødvendig informasjon.

– Turneringen ble lagt ut på Steinkjer Pokerklubb sin FB side, forteller kommunemester Kjetil Engan til slutt.

Les mer: Øyvind historisk Rindal-kommunemester – Tallinn neste

Du kan også få gratisbillett til din kommunepokerturnering ved å følge oss på twitter eller andre sosiale media.

Les mer: Tung prestisje da Morten vant pokereventyret i Tallinn

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *