Kampen om å bli oljehovedstadens pokermester

Søndag skal Norges oljehovedstad Stavanger i ilden som 1 av 9 kommuner i Rogaland, når Kommunepoker ruller ut online-filten for å kåre den lokale pokermesteren.

Stavanger skal sammen med Haugesund, Eigersund, Sauda, Strand, Kvitsøy, Hjelmeland, Sandnes og Klepp, kåre sin kommunemester i Coolbets pokerklient online søndag 16. februar klokken 20. Innkjøp er lave 10 euro.

Oljehovedstaden i vest, med fotballstoltheten Viking igjen tilbake i toppen av norsk fotball, kronet Owe Egeland som pokerkonge under sesong 1. Under sesong 2 tapte han heads up for Sveinung Steinsbo. Søndag er det tid for å krone den nye pokerkongen eller dronningen av Stavanger.

På startstreken står ambassadør Ivar Bruvoll Vamråk (bildet).

-Jeg spiller alltid for å vinne i sånne turneringer der bare vinneren går videre til en finale. Jeg gleder meg til søndag klokken 20, da man rigger seg til med PCen og prøver seg på vinne i storkommunen Stavanger, sier 40-åringen med opprinnelse fra Møre og Romsdal.
Med jobb i oljen, og med Kommunepokers fire sjanser til å bli kommunemester, er Ivar Bruvoll Vamråk kvalifisert til å spille i flere kommuner. Født og oppvokst i Averøy, men bor i Stavanger. Tidligere har han jobbet i Hammerfest.
-Jeg har jo vunnet i to forskjellig kommuner tidligere. Stavanger henger nesten like høyt som Averøy-tittelen, men milevis foran Hammerfest der jeg vant den første sesongen. Problemet i Stavanger er at nivået på de som spiller både live og online, er enormt høyt. Det blir veldig vanskelig å vinne her er jeg redd, sier Vamråk videre.

Oljehovedstadens pokermester

Rogaland har sett Owe Egeland bli fylkesmester i begge de to første sesongene av Kommunepoker. 46-åringen blir å finne i feltet søndag. Egeland måtte via Sola kommune under sesong 2 for å bli kommunemester. En kommune han da jobbet i.

-Listen over spillere jeg frykter er mye lengre enn de jeg ikke frykter faktisk, sier ambassadør Vamråk.
Han kommer fra en tung fylkesfinale i Møre og Romsdal, der tittelen fra Averøy sendte han inn til kamp i et av Norges største pokerfylker.
-Fylkesfinalen i Møre og Romsdal gikk rett vest. Bokstavelig talt. Det var en som satt til venstre for meg som synte alle mine oppspill. Uansett om jeg traff eller ikke, traff han bedre med alle mulige varianter. Nesten som jeg ikke trodde det var mulig. Vedkommede hadde mer gullhår enn snittet den kvelden, så jeg var ikke i nærheten til å vinne. Jeg fikk nesten ikke sove. Det skal sies jeg fulgte med litt etterpå, der han kompisen bygde noe sykt, leda noe sinnsykt, før glien hans gikk tom og han vant ikke tittelen, forteller Vamråk.
Nå er det oljehovedstadens pokermester som skal vaskes fram søndag klokken 20.00. Det samme i 8 andre kommuner. Alle kommunemestere møtes i fylkesfinalen for Rogaland, der vinneren avanserer til Norgesfinalen i Tallinn i mai. Alt for lave 10 euro innkjøp.
Ivar Bruvoll Vamråk vant fylkesfinalen i Finnmark under sesong 1, og har fått oppleve Tallinn og pokereventyret som venter de 11 fylkesmesterne og 7 wild card-vinnerne i sesong 3.
-​Jeg digger konseptet Kommunepoker. Mange som gjerne ikke spiller så mye til vanlig, kan få spilt mot familie og venner i sin kommune. Dermed få masse bragging rights for en liten hundrings. Etter å ha vunnet fylkesfinalen i sesong 1 som gav meg tur til Tallinn med full VIP-pakke og kos, lærte jeg kjapt at det var ENORM verdi å være med, forteller den tidligere fylkesmesteren i Finnmark.
Søndag kan du dunke ut Vamråk og resten av feltet i Kommunepoker, for så å ta deg til Tallinn i mai. Vamråk har en våt drøm om å få ut regjerende fylkesmester Owe Egeland av turneringen, før han selv ryker ut.
-Jeg skal gjøre alt jeg kan for å slå Owe. Det er helt sikkert, men vet det blir veldig vanskelig. Ryker jeg før han, vil jeg jo heie på han, men satser på det er min tur nå, avslutter ambassadør Ivar Bruvoll Vamråk.
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *