Hvem er beste pokerspillende sjåfør i landet?

Markus Kornfeld har jobbet som kollektivtransportfører i 48 år. Mandag vil han bli Norges beste i poker når han møter sine kollegaer under NM i yrkespoker. 

Coolbets siste nyvinning på pokerfronten er et nytt lavterskel-konsept. NM i yrkespoker er en freeroll-turnering, der alle nominerte yrker får sin egen turnering. Der kåres det en mester mandag 1. juni klokka 20.00, som igjen skal spille om Norgesmester-tittelen i yrkespoker søndag 7. juni.

For Markus Kornfeld er det imidlertid kun en ting som teller. 67-åringen startet i Oslo sporveier i 1972. Siden har Oslo-mannen vært fører for både trikk og T-bane, og er fortsatt sjåfør innenfor kollektivtransporten i hovedstaden. Poker er hans store hobby.

– Det holder med at jeg blir den beste i poker av alle kollektivtransportførere her til lands, og den turneringa gleder jeg meg veldig til mandag. For meg er hovedsaken å slå mine kollegier i poker, sier Markus Kornfeld.
Om du vil ha en turnering for ditt yrke, sender du en mail til norge@coolbet.com innen torsdag 28. mai klokka 23.59.

Kortspill siden barndommen

I sine yngre dager spilte Kornfeld fotball i Frigg og bandy i Ullevål. Der ble han også NM-mester som guttespiller. Etter junioralderen ble det sport på bedriftsnivå, men kortspill har vært en sterk fritidsinteresse helt siden yngre ungdomsdager og frem til i dag.

– Jeg startet først å spille aktivt backgammon, og har deltatt i VM i Monte Carlo 4 ganger samt 2 ganger blitt NM-mester i «mellomklassen». Jeg spiller fortsatt litt backgammon men nå har pokeren virkelig blitt min desidert beste favoritthobby. Kortspilling er noe av det beste jeg liker å gjøre på min fritid, og jeg er derfor også med å spiller både Kommunepoker og NM i Vennepoker samt alle poker-NM, sier Markus Kornfeld videre.

NM i yrkespoker er på flere vis lik NM i Vennepoker-konseptet som nylig kåret sin Norgesmester Cathrine Lea Snildal.

Forskjellen er at her er turneringene for rene yrkesgrupper. Snekkere, sykepleiere, advokater, malere, rørleggere, taxi-sjåfører eller et hvilket som helst annet yrke. Deltakelse er gratis, og det er mulig å registrere seg i pokerklienten fredag 29. mai fra klokken 17.00 i ditt yrke.

Spørsmålet er om Markus Kornfeld frykter noen av sine kollektivkjørene kollegaer i kampen om å bli beste mann eller dame i bransjen i poker?

-Jeg vet om  5-6 personer som har deltatt i poker-NM samt en god del flere som har deltatt i andre turneringer, avslutter Markus Kornfeld.

NM i yrkespoker

Mandag 1. juni eller 2. pinsedag klokka 20.00 er tidspunktet å merke seg for alle disse yrkes-turneringene. Stedet er Coolbets pokerklient. Spillselskapet som har rullet ut den ene pokersuksessen etter den andre de siste årene. Kommunepoker, Venners Venner, NM i Vennepoker i tillegg til å være en av sponsorene for NM i Dublin. Coolbet har også etablert populære Coolbet Open, som i utgangspunktet spilles to ganger i året i Tallinn.

Foreløpig er disse 32 turneringene nominert med egen turnering i Coolbets pokerklient. Om du ikke finner ditt yrke under, sender du en mail til norge@coolbet.com innen torsdag 28. mai klokka 23.59 om å få en oppsatt turnering for deg og dine kollegaer. Ser du yrket ditt nominert under er det bare å melde seg på etter fredag 29. mai klokken 17.00. Helt gratis.

Disse yrkesklassene åpnes for påmelding fredag 29. mai klokken 17.00:

Selgere, anleggsmaskinfører, mediehusene, industriarbeider mat, industriarbeider matrial, trafikklærer, kokk, lagerarbeidere, brannmann, sykepleier, lærere, regnskap/lønn, prosessoperatør, businessanalysts, studenter, transportkoordinator/befrakter, vikarer, barne og ungdomsarbeidere, støttekontakter, kollektivtransportfører, servitør, fisker, idrettsutøver, frisør, snekker, taxisjåfør, skoleanstatte, elektriker, barnehageansatte, butikkmedarbeider, offshorearbeidere og matroser

Søndag 7. juni spilles den store finalen der alle yrker møtes i kamp om fete premier og tittelen norgesmester i yrkespoker. Flere enn yrkes-turneringsvinnerne får plass ved onlinefilten den kvelden.

*Nr 2 og 3 fra de 10 turneringene med best deltakelse får også finaleplass.

*Nr 2 fra turneringene på 11.-20. plass i antall deltakere får også plass i finalen.

Dette er yrkes-NM i poker

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *